Samen de zorg van uw kinderen delen

Wanneer u gaat scheiden is het belangrijk om goede afspraken te maken met betrekking tot uw kinderen. Voor het verdelen van de zorg van uw kinderen kunt u kiezen voor de optie co-ouderschap. Co-ouderschap betekent dat u als ouders niet meer samen bent, maar wel samen voor de kinderen zorgt. Een belangrijk kenmerk bij co-ouderschap is dat beide ouders intensief betrokken zijn bij de dagelijkse bezigheden van de kinderen. Beide ouders zijn in dat geval, zowel praktisch als financieel, gelijkwaardig aan elkaar.

Kostenverdeling

Voordat u besluit om over te gaan op co-ouderschap is het belangrijk om af te stemmen wie welke kosten voor zijn rekening neemt. Hierbij kunt u onderscheid maken tussen uw eigen kosten en de te verdelen kosten voor de kinderen. Omdat elk huishouden zijn eigen kosten maakt kan dit sterk van elkaar verschillen. Het is daarom noodzakelijk om goede onderlinge afspraken te maken en goed met elkaar te blijven communiceren. Daarnaast moet u beide de juiste instelling hebben en beide bereid zijn elkaar regelmatig te zien en spreken.

Juridische hulp bij co-ouderschap

Overweegt u co-ouderschap voor uw kinderen maar twijfelt u of dit de juiste keus is? Schakel dan de juridische hulp in van Advocatenkantoor Leeuwarden. Wij begeleiden u in Leeuwarden graag bij uw echtscheiding van begin tot eind.