Hoe een echtscheiding aanvragen?

Wanneer u  een echtscheiding wilt aanvragen moet er van alles geregeld worden. Hier komt veel bij kijken. Een echtscheiding aanvragen begint bij het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank via een advocaat. Wanneer de partners samen de echtscheiding aanvragen,  kan dit via één advocaat. Vóórdat u het verzoekschrift samen indient moeten er  eerst goede afspraken gemaakt worden met betrekking tot de kinderen, alimentatie, de woning, pensioen, inboedel enzovoort. Als er minderjarige kinderen bij de scheiding betrokken zijn dient bij het verzoekschrift ook een ouderschapsplan aangeleverd te worden.

Rechtzaak bij scheiding

Wanneer partners het niet met elkaar eens zijn, moeten zij ieder een eigen advocaat kiezen. Door middel van een zitting zal vervolgens een schikking worden getroffen. Wie het niet eens is met deze beslissing, kan vervolgens in hoger beroep gaan. Een scheiding kan door onenigheid tussen de ex-partners een lange tijd in beslag nemen als ze er niet uitkomen. Om sneller tot de juiste afspraken te komen kunt u ook in een dergelijke situatie een mediator inschakelen om u te helpen. Dit scheelt veel tijd en geld.

Hulp bij scheiding?

Wanneer u (samen) de beslissing hebt gemaakt om te gaan scheiden is het raadzaam om eerst een advocaat in te schakelen om de mogelijkheden en het proces goed door te spreken. Advocatenkantoor Leeuwarden staat u graag bij, zowel als advocaat en als mediator. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor in de regio Leeuwarden.