Begeleiding bij uw echtscheiding

Een echtscheiding heeft vaak een grote impact op uw leven. Van het ene op het andere moment verandert er veel. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken zodat u de zaken voor de toekomst goed geregeld heeft. Zijn u en uw ex-partner het eens over de echtscheiding en over de zaken die vastgelegd moeten worden? Dan kunt u samen één advocaat inschakelen. Als u het niet met elkaar eens bent, is het verstandig om ieder een eigen advocaat in te schakelen die op kan komen voor ieders belangen om zo de scheiding zo goed mogelijk te regelen.  Wij begeleiden u in Leeuwarden bij uw echtscheiding van begin tot eind.

Procedure bij een scheiding

Een echtscheiding moet bij de rechter worden aangevraagd via een advocaat. Pas als de rechter het vonnis heeft uitgesproken en in het bevolkingsregister is opgenomen is uw scheiding officieel. Hulp van een advocaat is dus noodzakelijk wanneer u besluit te gaan scheiden.

Heeft u huwelijkse voorwaarden? Dan staat daar min of meer in welke afspraken er na de echtscheiding van kracht zijn. Zijn er geen voorwaarden? Dan moeten er vele zaken besproken worden. Als u kinderen heeft moet er een ouderschapsplan worden opgesteld. Hierin staan alle afspraken die betrekking hebben op de kinderen, zoals omgangsregelingen en alimentatie.

U doet er goed aan om een ervaren advocaat in te schakelen als u niet meer getrouwd wilt zijn. In Leeuwarden en in de omgeving van Leeuwarden kunt u rekenen op onze expertise.