Wat is een echtscheidingsconvenant?

Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst, vaak opgesteld door een advocaat, waarin alle gemaakte afspraken staan die te maken hebben met de echtscheiding. U kunt hierbij denken aan afspraken die gemaakt zijn over alimentatie, de woning en, in het geval van minderjarige kinderen, ook een ouderschapsplan. Een rechter kan deze overeenkomst bekrachtigen waardoor de gemaakte afspraken afdwingbaar zijn als deze niet worden nagekomen.

Het is erg belangrijk om als ouders goed na te denken over de afspraken de u wilt maken en in het echtscheidingsconvenant wilt zetten. Deze schriftelijke overeenkomst vormt namelijk de nieuwe basis voor de toekomst. Denk daarom niet alleen na over afspraken die u wilt maken voor nu, maar ook voor in de toekomst. Op deze manier kunt veel toekomstige problemen voorkomen. Schakel uw scheidingsadvocaat uit Leeuwarden in wanneer u niet weet hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Schakel een echtscheidingsspecialist in

Omdat er veel komt kijken bij een echtscheiding is het raadzaam om u bij te laten staan door een echtscheidingsspecialist. Vooral bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant is dit verstandig, zodat alle juridische zaken goed op papier staan. Als u er samen niet uit kan komen loopt u het risico op een zogenaamde ‘vechtscheiding’. Wilt u meer weten hoe wij u hierin kunnen bijstaan? Bel dan vrijblijvend naar het telefoonnummer 058 - 799 90 74 of stel uw vraag via het contactformulier. In Leeuwarden en omgeving kunt u namelijk altijd rekenen op onze expertise.