Wat houdt mediation in?

Mediation is een soort interventie waarbij een onafhankelijke bemiddelaar wordt aangesteld die twee of meer partijen bijstaat bij het oplossen van een moeilijk geschil. De ‘mediator’ begeleidt in dit proces de partijen om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Vaak wordt mediation ingezet wanneer de communicatie tussen verschillende partijen verstoord of geëscaleerd is. Tijdens mediation staat het uitzoeken van elkaars belangen centraal om vervolgens het conflict op te lossen en  gezamenlijk tot een win-winsituatie te komen. Een goede mediator helpt u bij het analyseren van uw wensen, geeft duidelijke begeleiding en ondersteuning en biedt heldere informatie.

Een mediator bij een echtscheiding

Wanneer u uw huwelijk wilt afsluiten en u kinderen heeft, is mediation een uitstekende manier om gezamenlijk tot goede afspraken te komen. Als ouder is het wenselijk om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan omdat u nog veel met elkaar te maken zult hebben na de scheiding. Via mediation kunt u de scheiding tot een goed einde brengen zonder frustraties.

Contact met onze mediator

Wanneer u een conflict heeft waar u samen niet uitkomt, doet u er verstandig aan een mediator in te schakelen. Onze advocaten op het kantoor in Leeuwarden kunnen u hierbij bijstaan. Ook bij vragen over mediation kunt u vrijblijvend contact met onze collega’s in Leeuwarden opnemen. Bel hiervoor naar 058 - 799 90 74.