Wat is personenrecht?

Familie- en personenrecht zijn twee brede rechtsgebieden die veel met elkaar gemeen hebben. Binnen het persoonsrecht worden alle regelingen begrepen die betrekking hebben op individuele personen en de verhoudingen binnen een familie. U kunt hierbij denken aan zaken die betrekking hebben tot een echtscheiding, adoptie, boedelverdeling, omgangsregelingen en gezagskwesties. Omdat in veel van deze zaken de emoties hoog oplopen is het erg raadzaam om objectieve begeleiding in te schakelen.

Naast de zaken met betrekking tot familiaire banden gaat het personenrecht ook over rechtsbevoegdheid, handelingsbekwaamheid en naam en woonplaats van natuurlijke personen.

Juridische hulp bij personenrecht in Leeuwarden

Voor het maken van belangrijke afspraken is het verstandig om een ervaren juridisch adviseur in te schakelen. Wilt u meer weten over onze dienstverlening en in contact komen met één van onze advocaten? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel vrijblijvend naar het telefoonnummer 058 - 799 90 74. Wij helpen u graag op ons kantoor in Leeuwarden.

Naast vragen over het familie- en personenrecht kunt u ook bij ons terecht voor kwesties met betrekking tot arbeidsrecht, strafrecht, ondernemingsrecht, huurrecht en vastgoedrecht. Binnen vrijwel elk rechtsgebied hebben wij een ervaren advocaat in huis. U kunt dus rekenen op uitgebreide expertise!