Ik wil scheiden, en nu?

Wanneer u niet meer gelukkig bent in uw huwelijk kunt u het besluit nemen om te willen scheiden. Belangrijk is om dit eerst aan uw partner te vertellen. Dit is vaak een moeilijk en emotioneel moment. Geef wel uw partner de rust en tijd om de situatie te laten bezinken. Belangrijk is om vervolgens uw kinderen te informeren. Niets is erger voor een kind om dit via een ‘derde’ te horen te krijgen. Vervolgens kunt u de rest van de omgeving inlichten. Afhankelijk van de reactie van uw partner kunt u gezamenlijk of apart de scheiding aanvragen bij de rechter.

We willen scheiden, en nu?

Wanneer u samen het besluit heeft genomen om te gaan scheiden komt vaak de vraag “scheiden, wat nu?”. U zit in dit geval wel met elkaar op één lijn. Dit is een goed teken. Door elkaar met respect te blijven behandelen kunt u de scheiding op een goede manier regelen. Dit is veel waard tijdens het proces, vooral wanneer er kinderen bij zijn betrokken. Met een onafhankelijke mediator kunt u samen tot goede afspraken komen waar beide partijen tevreden mee zijn. Als dit allemaal is gelukt, kunt u samen het verzoek tot echtscheiding  indienen bij de rechter via één advocaat.

Hulp bij scheiden in Leeuwarden

Welke vraag u ook heeft met betrekking tot scheiden, bij Advocatenkantoor Leeuwarden bent u aan het juiste adres! Bij ons kunt u terecht wanneer u op zoek bent naar een advocaat, mediator of scheidingsadviseur.