Van echtscheiding naar vechtscheiding

In de afgelopen jaren is het aantal vechtscheidingen in Nederland flink gestegen. De meeste conflicten ontstaan voornamelijk door onenigheid over de verdeling van het vermogen en de zorg over de kinderen. De definitie die een vechtscheiding het best omschrijft is wanneer een echtscheiding gepaard gaat met veel negatieve gevoelens naar elkaar en met acties met de bedoeling om de andere partner schade toe te brengen. Er wordt ook vaak gesproken van een vechtscheiding wanneer er ‘gevochten’ wordt om de kinderen.

Nadelen bij een vechtscheiding

Een vechtscheiding is voor beide partijen slecht en kent eigenlijk alleen maar verliezers. Het is een zeer emotioneel, tijdrovend en geldverslindend proces waar vooral kinderen de dupe van worden. Neem daarom, wanneer u wilt scheiden, overwogen beslissingen die in het belang zijn van alle betrokken partijen.

Uw vechtscheidingsspecialist in Leeuwarden

Wanneer u in een vechtscheiding terecht bent gekomen is het noodzakelijk om u bij te laten staan door een goede advocaat. Een echtscheidingsadvocaat kan hierin uw belangen behartigen. In de regio Leeuwarden kunt u hiervoor terecht bij Advocatenkantoor Leeuwarden. Ook voor andere vragen met betrekking tot scheiden kunt u bij ons terecht. Neem hiervoor contact op met ons kantoor in Leeuwarden via het telefoonnummer 058 - 799 90 74 of vul het contactformulier op de website in.